Restaurantwijn kiezen

 

Restaurantwijn kiezen? Onlangs had ik een langdurig telefoongesprek met een vriend die niet in de wijnindustrie zit. Tijdens ons gesprek vertelde hij hoe moeilijk het was om een goede fles wijn in een restaurant te krijgen. Mijn reactie was ergens tussen “geen weg” en “serieus?”.

Ik was verrast omdat hij regelmatig dineert en meer weet dan een beetje over wijn. Na nog een paar vragen bleek al snel dat zijn comfortniveau met wijn in restaurants er gewoon niet was; Daarom heb ik aangeboden hem te helpen met een restaurantwijn te kiezen;dat het omgaan met een sommelier of een enorme lijst een grote uitdaging was.

Hij is niet de enige. Omgaan met wat ik ‘wijnballet’ noem of ‘de wijnkaart voor mijn vrienden / collega’s / toekomstige ex-vriendin overhandigen’ is voor bijna iedereen een bron van grote stress. Ik zou het niet helemaal ophangen met de angst voor spreken in het openbaar, die volgens sommige bronnen zelfs groter is dan de angst voor de dood (ongetwijfeld een moeilijk publiek). Die zullen zeker geen restaurantwijn kiezen.

Restaurantwijn kiezen?

Ter plaatse te worden gezet met een wijnkaart kan de grootte van de Gutenberg-bijbel absoluut leiden tot persoonlijke angst. Geen verrassing dat mijn vriend me niet geloofde toen ik hem vertelde dat het geen probleem was. Dus gaf ik hem mijn eigen strategie voor het verkrijgen van een goede fles uit elke wijnkaart. Toen beloofde ik hem dat ik het zou delen met al mijn beste vrienden. Hier is het.


Er zijn enkele dingen die u moet weten voordat u de deur van een restaurant donkerder maakt. Deze zouden het volgende omvatten:
  1. Ken de stijl van wijn die je graag drinkt. Ga naar een restaurant gewapend met de wetenschap dat, “ik hou van een rode wijn met zachte tannines zoals Pinot Noir,” of “ik hou echt van grote, eiken cabernetten die me doen denken aan een monster truck pull.”
  2. Weet ook wat je niet leuk vindt, wat misschien wel belangrijker is dan weten wat je leuk vindt. Als je absoluut een hekel hebt aan eikenwijnen of uitbreken in kasten, als de alcohol in een rode wijn meer dan 15% is, deel die informatie dan wanneer nodig.
  3. Neem een paar voorbeelden van wijnen waarvan u in het verleden hebt genoten en die als referentiepunten kunnen worden gebruikt. Het is handig om een aantal wijnen in gedachten te houden die u eerder hebt geproefd en die kan worden gebruikt in discussies met een server of een sommelier.
  4. Prijs: weet hoeveel u wilt uitgeven aan een fles binnen $ 15 – $ 20. Wijnprijzen op restaurantlijsten kunnen enorm variëren, maar de kans is groot dat u al een goed idee hebt van hoeveel uw wijnbudget is voor een bepaalde eetexcursie.

    De hoofdact

Nu ben je klaar om te gaan. Je bent net het restaurant binnengegaan met de man / vrouw van je dromen. Wanneer de gastvrouw je allebei door de eetzaal racet, je naast de keuken zet, en je een van die “adios amigo” -glimlachen geeft voordat je wegrent en het glaswerk op tafel draait, raak niet in paniek. Blijf ademen. Goed voelen. Voel verzekerd. Het komt goed. Restaurantwijn kiezen.

een. De wijnkaart: als je de wijnkaart ophaalt, ga je naar een gedeelte en bekijk je de prijzen. Zoek de hoogste prijs die u kunt vinden en de laagste prijs. Sleep die naar je mentale prullenbak en gooi hem weg.

b. Vind de gemiddelde prijs: krijg snel een gemiddelde van waar de meeste wijnen geprijsd zijn. De gemiddelde flesprijs kan tussen de $ 40 en $ 150 liggen, afhankelijk van de locatie en de stijl van het restaurant. Er is tenslotte een enorm verschil tussen een hoekbistro en The French Laundry in termen van operationele kosten, infrastructuur en de rest. Je moet weten dat restaurants GEEN geld verdienen door alleen voedsel te verkopen, maar alleen overleven en hopelijk gedijen door de verkoop van alcoholische dranken.

Bekijk deze wijn ook op onze facebookpagina

c. Zoek de goede plek: stel uw zinnen op het prijsniveau van 50-60% van het prijssysteem van het restaurant. Dat is meestal waar de beste waarden zijn en dat, mein liebchen, jouw sweet spot is.

d. Uw server: wanneer uw server arriveert en u vraagt of u wijn wilt drinken bij het avondeten, lach dan en zeg zoiets als het volgende:

“Weet je, dit is echt een goede lijst. Ik zou graag met de sommelier of de wijnkoper willen praten als ze beschikbaar zijn. ‘

e. Als de sommelier of koper beschikbaar is, is dat geweldig. Hopelijk zijn ze beschikbaar om snel te chatten. Zodra ze verschijnen aan uw tafel, moet u de bovenstaande relevante informatie aan hen doorgeven, zoals in het volgende:

1) “Dit is de stijl van wijn die ik echt leuk vind.”

2) “Ik hou echt niet van XX soort wijn.”

3) “Hier zijn enkele wijnen die ik in het verleden heb genoten. Wat heb je dat is vergelijkbaar? “

f. Prijzen: geef ze een prijsbereik om mee te werken zoals in, “Ik wil $ 50- $ 60 uitgeven aan een fles,” of “stel een wijn voor die je echt leuk vindt voor minder dan $ 75.” Wees specifiek over je prijsbereik— maar onthoud ook dat een deel van hun taak is om te VERKOPEN. Dat betekent dat ze waarschijnlijk in uw prijsklasse beginnen en dan een beetje duurder voorstellen. Laat je niet afschrikken.

Voor meer info Bezoek onze homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *